2013. november 25., hétfő

[XBOX360] Ez történt a héten... 45

  • Elérhető a szerencsésebb országokban a ONE! Lassan befutnak a tesztek is a PS3-al való összehasonlításról. Elég komoly pénzt öltek a promócióba az MS-nél: nagy partik, exkluzív bemutatók... (A kabát és a sapka tetszett amit a Time Square-n viseltek.) Viszont:
  • Egymillió konzolt sikerült eladni az Xbox One-ból 24 óra alatt. Egyébként a két konzol gyártó között nem dőlt el a harc, mert míg a PS4 eddig csak az USA-ban jelent meg, addig a One 13 országban egyszerre. Akkor teljesen tiszta a kép szerintem, ha mindenhol kapható lesz majd mindkettő.
  • Néhány szóval az új konzolról: hangvezérlése a tesztek szerint 90-95%-os pontossággal működik! Ez nem rossz, ha azt nézzük, hogy szinte mindenkinek eltérő hangja van. A közösségi funkciók nagyjából megegyeznek a konkurensével, az 5 perces videó limit maradt. Csak élő csempékkel operál az új dashboard. A tv vezérlésként való felhasználás hatalmas területet kapott, dedikált app-ok, illetve okos telefonok távirányítóként való bevonása jellemzik. Merevlemez 500 Gb ami nem kevés, de a viszonylag nagy játékokkal hamar megtelik, és bonyolult a csere (PS4-hez képest). A 360-hoz képest 8x-os névleges teljesítmény ugrás nem rossz, de a 720p-re történő felskálázás szerintem kevés, tekintve a konkurenciát. Az új kontroller megoldásai jók, elősegítik a játékélmény emelését, viszont a beépített aksi csak üzleti húzás. Az egész konzollal azt érzem problémának, hogy nem a játék a fő funkció hanem a tv, közösségi szolgáltatások, viszont, ha nincs net a konzol ezen funkciói használhatatlanok. Szintén lehúzás, hogy a mindenhol ingyenes skype gold tagsághoz kötött. Az exkluzív címek nem változtak, meglepetés nincs. De ez várható volt az eddigi bemutatókból.
  • A ONE-t TX-es emberek szét is szedték gyorsan, képekkel itt. Nekiláttak már a meghajtó bűvölésnek is, érdekes képek itt.
  • Az Apple megvenné a kinect technológiai fejlesztéséért felelős vállalatot a PrimeSense-t. A 345 millió dolláros üzletet egyenlőre nem kommentálták a cégek.
  • A TLD információi szerint a ONE merevlemeze NTFS file rendszert tartalmaz, és 5 partícióra van felosztva. Valakinek ismerős ez a felállás?
  • Végére pedig egy kis reklám a ONE-nak, képek a megjelenésről a szerencsésebb országokban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése