2011. október 19., szerda

Attack the Block - Idegen arcok

   Erről a filmről nehéz spoiler mentesen írni. Adva van egy csapat kölyök, akik bandába tömörülve, fosztogatják házuk környékét. Ám egy elég gyengére sikerült rablás után, összetalálkoznak egy lezuhant űrlénnyel, ám a hősök simán veszik az akadályt és gyorsan ki is csinálják, majd természetesen haza viszik, mint akik jól végezték dolguk.


   A meglepetés ezután jön, ugyanis kiderül, hogy az űrlényt követi jó néhány "űr-farkas-gorilla baszás". Ezek nagyon csinosan néznek ki: fekete alapon neon zöld fogak. Némileg nagyobbak is az első lénynél, így Moses-nek és barátainak meg is gyűlik vele a bajuk. Az üldözés bejárja az egész házat, áldozatokat is követel, mint az ilyenkor természetes. 


   Az emberiség jövője a csapat kezében van. Nem mondanám, hogy kint vagyunk a vízből, de talán van remény. Amit még érdemes megjegyezni, hogy a képi világ, trükkök, és beállítások teljesen rendben vannak. A szövegek nem túl bonyolultak, de ez nem is várható el egy ilyen filmtől, hisz nem a Féreglyukon átívelő utazást mutatja be. Kellemes szórakozást tud nyújtani, mind a másfél órájában, és a végén elhisszük, hogy akár mi is képesek lehetünk ilyen hétköznapi hőstettek megvalósítására, mint amit Moses tesz a végén.


Értékelés: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése