2011. október 19., szerda

The Fades

    Elöljáróban: angol sorozat! BBC! Miért lényeges ez? Annak aki még nem látott ilyet, néhány jellemző:
  • 45 perc helyett, 55 perc játékidő
  • az amerikaiak általában innen vesznek ötleteket, remakeket 
  • bla-bla-bla....
    
 
     
    A történet főhőse egy tini srác (Paul), apokaliptikus rémálmokkal, ágyba vizeléssel, és halott látással. Később további képességek is felbukkannak, a fiú a jövő kulcsa. A halottakat Árnyakként láthatjuk, persze csak mi és a Fényhozók,  mert az átlag ember is itt kimarad a mókából. Említettem a Fényhozókat, akik a jók szerepét töltik be, akik próbálják az itt ragadt Árnyakat kordában tartani. 


     Főhősünk egy kezdődő háborúba csöppen bele. A földön ragad árnyak, mivel nem nem képesek belépni a mennyországba, de az emberek közt se tudnak "élni", elég borúsan kezdik el látni "jövőjüket". Rájönnek, hogy térhetnek vissza az "életbe", hogy végre be tudjanak menni külső segítség nélkül egy ajtón. Persze, ez áldozatokat követel, nem véletlenül sorolják a sorozatot a thriller/horror kategóriába. Arról, hogy mi is az igazi céljuk, csak a sorozatban szerezhetünk bepillantást. Nem lehet azonban műfaji korlátokba besorolni, mert sokszor csal mosolyt az arcunkra, és szerelmi szál is van (na jó, az is elég röhejes), hogy minél szélesebb közönséghez szóljon. 


   Eddig négy epizód jelent meg az angol médiában. Úgy gondolom sikerült az íróknak fenntartani a feszültséget, izgalmat, és a várakozást. Jól eltaláltak a mellékszereplők is, kiegészítik a főhőst, és a fontosabb karaktereket. Mind közül talán a legfontosabb Mac (Paul legjobb barátja), aki filmes ismeretanyagával, és folyamatos beszédével szinte mindenkit az őrületbe tud kergetni, de ugyan úgy meg is tud győzni bármiről.
   Ajánlható mindenkinek aki szereti a természetfelettit, thrillereket, horrorokat, és a tinisorozatokat. Többet nem szeretnék írni a sorozatról, mert nem tudnám spoiler mentesen megtenni. Szerintem izgalmakkal teli 6 részt láthatunk. Kíváncsian várom a folytatást, ami ma este esedékes. Eddig 7/10.  

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése