2013. szeptember 6., péntek

[MOZI] Kick/Ass 2 -- Ha/Ver 2 (2013)

Ezentúl a filmekről szóló írásaimat felrakom ide, illetve egy kolléga blogjára is. Ajánlott olvasgatni ezt is: filmekesjatekok.blog.hu  


 
Vélemény

Igen, gyenge, sőt még gyengébb... Bár lehet, hogy bennem van a hiba, mert a mai mainstream filmek között nem találok nagyon olyat, ami igazán elnyerte a tetszésem. Ellenben az Arme Riddere minden percét élvezet, de erről majd máskor.
Vegyük sorra a negatívumokat:
1., Sztori gyenge, mondhatni harmatos. Milyen az, mikor a "szuper hősök" és a "szuper gonoszok" bandákba tömörülnek? Megmosolyogtató lenne, bár én inkább csak sírok rajta. Ismétlem bennem van a hiba, mert a képregényt se forgattam soha, sőt az első részből se tudnék felemlegetni egy jelenetet, vagy akár bármit a történettel kapcsolatban.
2., Mindy "nagylányos" változása, és annak tálalása gagyi. Gyanítom itt gondolták azt az írók, hogy a tipikus amerikai tinik agyát nem szabad túlterhelni hatalmas jellem változásokkal! Maradjunk "megpróbáljuk átalakítani, de ő kitart, és ezzel szentté válik" sablonnál. Ugyanez vonatkozik Kick/Ass hasizmozó édesapjára is.
3., Az akció jelenetek sem sikerültek túl fényesre. Értem én, hogy ez nem egy hong kong-i akció moziról van szó, de azért egy 14 éves kislány szétcsap négy felnőtt férfit, azért már sok egy kicsit.
4., Az egyetlen ami tetszett a fő gonosz jelmeztervezése. Komoly!
Amennyiben van szabad másfél órád (nincs semmi dolgod, értsd: tényleg semmi!!), és láttad az elsőt, talán nézd meg. De senkit nem akarok rábeszélni!
Értékelés: 2/10
IMDB: 7.2/10


Tartalom
HaVer, Kis Dög és Vörös Köd visszatér a 2010-es, azóta kultusz státuszt elérő sikerfilm, a Ha/ver folytatásában. Miután HaVer őrült vakmerősége egy egész sereg új, "csináld magad" álarcos hőst inspirált a vagány Csillagsáv Ezredes vezetésével, hősünk csatlakozik a járőrcsapathoz. Amikor az amatőr szuperhősöket levadássza a Mutterbeverként újjászületett Vörös Köd, csak a kardforgató Kis Dög tudja meggátolni a teljes megsemmisítésüket.
Amikor utoljára láttuk a kiskorú gyilkost, Kis Dögöt, azaz Mindyt, és az ifjú igazságosztót, HaVert, azaz Dave-et, akkor még átlagos tinédzserekként akartak élni. Ám az érettségi közeledtével Dave úgy dönt, hogy megalapítja a világ első szuperhős csapatát Mindyvel. Ám sajnos amikor Mindy lebukik Kis Dögként, arra kényszerül, hogy visszavonuljon, és egymaga igazodjon el a gimis csajok könyörtelen világában. Mivel nincs kihez fordulnia, Dave csatlakozik az Örök Igazsághoz, melyet az ex-maffiózó Csillagsáv ezredes vezet.
Amikor már épp kezd látszatja lenni a munkájuknak az utcákon, a világ első szupergonosza, Mutterbever összehozza a maga gonosz csapatát, és beindítja bosszúakcióját, hogy HaVer és Kis Dög megfizessenek azért, amit az apjával tettek. A tervvel csak egy a gond: ha kikezdesz az Örök Igazság egy tagjával, akkor mindannyiukkal kikezdesz.

2 megjegyzés:

  1. Igen, gyenge, sőt még gyengébb... Bár lehet, hogy bennem van a hiba...

    Igen , benned , nagyon benned - főleg íráskényszar :D

    VálaszTörlés
  2. Ez is egy vélemény... azért mert a rajongók Istenítik nekem még nem kell... tudod, ha mindenki egyforma lenne...

    VálaszTörlés