2013. szeptember 9., hétfő

[XBOX360] Ez történt a héten... 35

  • Érdekes infók kerültek napvilágra az MS háza tájáról. A cloud rendszer használatával hidalnák át a jelenlegi, és mai konzol generáció közti különbséget. A gyakorlatban ez úgy nézne ki, hogy a számítások, képalkotás a felhőben történne, a és azt stream-elnék a gépekre. Kísértetiesen hasonlít a Sony a Gaikai technikáját felhasználva oldaná meg ugyanezt a problémát. Azt viszont elfelejtik nagydobra verni, hogy a cloud rendszer is régiókra lesz osztva. Így hiába veszed meg egy régióban, és aktiválod neten, nem fogod tudni használni a felhő rendszert addig míg az adott országban meg nem jelentetik a konzolt.
  • A PPSSPP emulátorból új változat jelent meg. Ezzel PSP játékokat játszhatunk box-on. Bővebben itt!
  • Az MS a jelenlegi generációt kb. még három évig kívánja életben tartani, valamint még több mint 100 új címet jelentetnének meg rajta! Bár, ez a döntés várható volt, mivel nem hoztak volna ki egy új változatot magából a hardware-ból, ha nem szeretnének vele pénzt keresni.
  • A One processzora 1.75 Ghz-en fog üzemelni, szemben a korábban meghirdetett 1.6-al szemben. Ez jó, és azt tudja mindenki miért van, csak kérdés, hogy a hűtés bírja-e majd? Főleg az alább részletezett garancia feltétel változások miatt jó kérdés ez.
  • Az MS sajnos nem fogja egyhamar bevezetni az Illumi Room technikát. Erről már írtam én is, sajnálom, hogy jelenleg parkolópályán van a project, mert számomra nagyon szimpatikus volt.
  • Elkezdődött a Mupen64-es Nintendo 64 emulátor nyílt bétájának tesztüzeme. Aki szeretne tesztelő lenni, szedje le a pack-ot innen.
  • XeBuildGui-ból is megjelent az új változat, már dolgozhatunk 16537-es kernel-lel.
  • Néhány garanciális feltételen változtatott az MS, szép csendben: a konzolokon kívül minden kiegészítő javításának szállítási költségét már a tulajdonosnak kell állnia. Ezentúl a javításokat csak számla/blokk ellenében kezdik meg. Megszűnt a nemzetközi garancia. Ezentúl a sorozatszám alapján ellenőrzik, hol vásároltad eredetileg a konzolt, és csak ott javítják ingyen. Amúgy 30.000 - 45.000 között várható a javítás egyéb régiókban.  
  • C4E kiadta az új firmware-t amellyel minden LTU2-es eszközünk kompatibilissá tehető a DG-16d4 meghajtókkal.
  • Úgy tűnik az MS-nek van egy titkos fegyvere: a One processzorában sikerült eldugni még egy grafikus magot. Ezt valószínű a konzol későbbi életciklusában fogják aktiválni. Bővebben itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése