2011. december 5., hétfő

30 perc vagy annyi se (2011)

   Nem igaz, mert kb másfél óra. Igaz mert ennyi idő alatt kell kiszállítania a pizzát főhősünknek, ebben a vígjátékban. Ez nem mindig sikerül neki, viszont az így felmerülő veszteséget dumával pótolja. Lehengerlő dialógusok átívelnek szinte az egész filmen, felelevenítve a gyerekkori sérelmeket, és egy sikeres bankrablás megvalósításának terveinek kidolgozásában is tevékenyen vesznek részt.






   De miért is kell egy lepukkant Fordot vezető pizza futárnak bankot rabolnia? Nem a pénz miatt, hanem azért mert kényszerítik rá! A jobb látásért némi háttéranyag: adott egy lottó nyertes volt tengerészgyalogos fia, aki így középkorúan még mindig nem tudott mit kezdeni az életével. Ezért úgy gondolja, hogy elteteti faterját az örök vadászmezőkre, hogy megörökölje a nyeremény maradékát, és persze az összes ingó- és ingatlan vagyont, amiből majd szolárium szalont (kuplerájt) tud nyitni, és vígan tengetni öregedő napjait.



    Igen ám, csakhogy a börtönben ülve elég nehéz a szalon vezetése, ezért jön a nagy ötlet, bérgyilkost kell alkalmazni a fent említett feladatra! Ez még nem is olyan nagy probléma, ám a tett elkövetésért járó ellenszolgáltatást is elő kell valahonnan teremteni. Ekkor jön a nagy ötlet: kényszeríteni kell valakit, bankrablásra. Itt lép be a képbe futárunk, és indiai haverja, és a C4-essel teletűzdelt mellény, amit csak úgy lehet levenni, ha levágják a karod (de ezt lejegelve vissza tudják varrni a helyi kórházban). Így nem marad más hátra, kocsilopás a bankrabláshoz, elkövetni azt, és reménykedni a megadott 10 óra alatt sikerül végrehajtani a feladatot. Nagyon jó vígjátékot láttam, úgy gondolom. Hatalmas poénok, jó zenék és dialógusok, valamint kiváló színészek. Szerintem: 8,5/10. IMDB.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése