2011. december 3., szombat

Blitz (2011)

   Nagyon rég vártam rá, hogy egy jó krimit nézhessek. Nos, ez a film ilyen volt, Statham főszereplésével. Elég rossz zsarut játszik, aki magasról tesz a szabályokra, dührohamait nem igen tudja fékezni, és iszik is rendesen. Valamint a film 3/4 részében ugyanazt a pulóvert és dzsekit hordja.


   Statham filmjeiről elmondható, hogy nem feltétlenül a színészi játékáért, és a dialógusai miatt szeretjük. Nos, itt bebizonyítja, hogy azért tud ő, ha akar, és persze, ha engedik játszani. Bár romantikus hősként nehezen tudnám elképzelni, de ez nem más mint beskatulyázás. Mint ahogy említettem, egy erőszakos rendőrt játszik, de Kelet-Londonban el is várható egy ilyen figura, aki rossz hírnevet kelt a rendőrségnek, viszont az olyan eszementek ellen mint Blitz csak ő tud igazán hatásosan fellépni.


   Miért van szükség egy ilyen zsarura? Mert az ellenfele sem kispályás, az a hobbija, hogy rendőröket öl. Elsőre úgy tűnik, hogy csak úgy találomra, de ez később megváltozik. valamint az is kiderűl, hogy mi is az igazi mozgatórugója tetteinek. Azért mert pszichopata, még nem hülye. Ezt be is bizonyítja azzal, hogy elfogásakor igazi bizonyítékot nem találnak ellene. 

 
   Mivel a hullák szaporodnak, és ez rossz hatással van a helyi rendőrőrs parancsnokának idegrendszerére, főhősünk kap egy társat, egy homoszexuális nyomozó személyében. Vele persze az őrsön senki nem hajlandó dolgozni, csak hősünk. Valamiféle kapcsolat is kialakul a két nyomozó között, ami betudható annak is, hogy nem csak Statham-nak van erőszakos, és minden szabályt áthágó múltja.
   Természetesen a másfél óra alatt amit a film megtekintésével töltünk, nem feltétlenül rágjuk tövig a körmeink, de jó szórakozást nyújt a két rendőr és gyilkos karaktere. A cselekmény lezárása is ötletesnek, mondható, bár számítottam valami hasonlóra. A zenék jól eltaláltak, és illenek a film aktuális cselekményeihez. Szerintem 8/10. IMDB.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése