2012. január 2., hétfő

DCI Banks (2011)

   Mint ahogy régebben írtam szeretem az angol sorozatokat, pláne ha krimiről van szó, de azért a legtöbb műfajban tudnak jókat alkotni. A Banks krimi (mini) sorozat, mindössze 8 résszel, a jobbik fajtából, Peter Robinson tollából.


   Főszereplőnk a sorozat nevével fémjelzett Banks nyomozó és csapata, akik a kiemelt ügyek osztályán dolgoznak, mint például rablás, gyilkosság. Angolok révén mindig elegánsak, és kellően kacifántosak az ügyek melyeket ki kell bogozniuk. Nem csak a nyomozás, hanem a drámaiság is nagy hangsúlyt kap a történetekben. Ezeket az ügyeket nyolc epizódra vágva kapjuk meg, két-két rész kapcsolatából. Jellemzően két különböző bűntett kerül megoldásra, melyek mindig valahogy összefüggnek, bár ezt az adott rész elején nem tudjuk.


    A történetek rendben vannak, kellően érdekesek, hogy lekössék a közönséget kilencven percre. A színészi gárda is rendben van. Mindenki jól alakítja a rá bízott karaktert. Banks kicsit furcsa, magába zárkózó, de nagyon jó nyomozó. Társa/beosztottja Cabott nyomozó, aki a belső ügyosztályról került a csapatra, feltörekvő, de szintén jó képességekkel megáldott zsaru. A sztorira jellemző, hogy nem túl pörgős, de kellően izgalmas, és drámai. Fura mód a zenei betétek úgy épülnek be a keretbe, hogy szinte észre sem venni őket, de megalapozzák a hangulatot, mint ahogy a Leeds-i tájak is. Nálam: 8/10. IMDB

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése