2012. december 19., szerda

Dexter S07

   Vége, egy korszak lezárult, az érzések felemásak. Ez egy igencsak spoileres post lesz, így aki még nem látta a részeket, az ne olvasson tovább! De tényleg!

   Nem tudom ki, hogy van vele, de mivel ez egy szubjektív blog, ezért ki merem jelenteni, hogy nekem tetszett ez az évad! Igaz az eddigiekhez képest talán több szálon fut a cselekmény, és a főszál is több részre van felosztva. Ennek ellenére, nem tördeli szét a sorozatot, csak segít elmélyedni a szereplők lelkivilágában.
   Érdekes kibontás volt Dex szerelembe esése, majd padlóra kerülése. A néző fellélegezhetett, hogy talán sikerül egy igazi gyilkos párt találnia, de mivel túl sok ellenző volt (legfőképp Deb), így ennek a szálnak is mennie kellett. De gyanítom, hogy visszahozzák még a méreg keverő barátnőt, mert egy bosszuállós szál feldobná a következő szezont.


   Érdekes utat járt be Deb is, a tudattal, hogy kedvenc (szerelme) öccse, az Öbölbeli mészáros, és igen sok rossz fiú elsűlyesztésért felelős. Ez eléggé megviseli az idegeit, és csúnyán rákap a Xanaxra, aminek következtében balesetet is szenved.
   Kubai hadnagyunk sem igazán tudja elterelni a gondolatait főhősünkről, és megrögzötten próbálja bizonyítani igazát. Szerintem a forgatókönyv írók, igencsak megizzadtak, hogy szorult helyzetéből kimentsék Dexet. Persze, nem erről a sorozatról lenne szó, ha nem vették volna sikeresen az akadályt.


   A finálén én annyira nem lepődtem meg, várható volt a családi szeretet és szerelem kettőssége megoldja a problémákat. Azért látok benne némi izgalmat is a következő évadra, hiszen nem minden úgy történt, ahogy azt főhősünk eltervezte. De feltételezhetően ebből is kimásznak mint mindig.
   Amiről eddig nem beszéltem az az ukrán maffiózó klán vezérével történő affér. Roppant szimpatikus figura formázza meg ezt a szerepet, látszik, hogy jutalom játék számára a karakter. Mondjuk a haverkodás, és Dexter segítsége a végén egy kicsit már sok volt, legalábbis én úgy éreztem.
   Összegzésként annyit tudnék elmondani, hogy a sorozat hozta a színvonalat, sőt minden évben magasabbra rakja, de mindig sikerül továbblépést, egy újabb szintet elérni vele. A hangulat egy percre sem ül le, nem laposodik el a történet, mindig van valami csavar. Mindenképp megnézésre ajánlott! 
Nálam: 9.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése