2013. június 21., péntek

[XBLA] Joyride Turbo

Megjelent egy olyan játék nem olyan rég (2010), hogy Kinect Joyride. Ebben a mozgásérzékelő segítségével tudtuk irányítani autónkat, és különböző mutatványokat bemutatni. Nem volt rossz játék, de az irányítás kicsit fura és pontatlan volt. A mai irományomban ennek a címnek a folytatásáról írok néhány szót, ahol is végre elhagyták az ugrálásos bohóckodást, és visszatértek a jó öreg kontrolleres irányításhoz a BigPark-os fejlesztők.


Ami kapásból megfogott az a rajzfilm szerű grafika. Innen is látszik, hogy nem kell ide crytek motor meg poligon hegyek, ahhoz, hogy jól érezhesse magát az ember, és nem utolsó sorban az ember gyermeke! Igen, ez egy olyan cím amivel a fiatalabb korosztályt is meg lehet fogni. Nincs benne erőszak, nem folyik patakokban a vér, de mégis vicces dolgokkal szívathatjuk a többi versenyzőt, és azok is bennünket. Ez pedig hosszú távon igencsak leköti a játékost. Szimulátor szintű irányításra, és fizikára se gondoljon senki, ez szigorúan egy arcade cím!


Miután elindítottuk a játékot 3 féle játékmód közül választhatunk: Championship (leghosszabb, legnagyobb, több géposztályban), Quick Race (három féle, de aki játszott autós játékkal annak sok újat nem mutat), Stunt Park. Ez az utolsó ami miatt igazán szerethető az avatarunk. Ez egy kicsit furának tűnik, de tudni kell, hogy a versenyekben az autónkban a virtuális karakterünket láthatjuk viszont. Igaz, nem teljesen jól írtam, ugyanis az utolsó játékmódban a pályák felépítése miatt (ugrató, félcső, egyéb nyalánkságok) többet lesz az kocsin kívül, mint belül.


Nem véletlenül ugra-bugrálunk, száguldozunk. Különböző serlegeket, alkatrészeket, pontokat gyűjthetünk. Az összegyűjtött jóságokkal újabb autókat, pályarészeket, felszereléseket unlockolhatunk. Multizhatunk is Live-on, vagy osztott képernyőn is akár négyen. Itt hatalmas élmény látni ahogy karaktereink küzdenek egymással. Haverokkal, gyerekekkel óriási. Magának a játéknak van egy olyan atmoszférája, hogy észre sem veszed és mindjárt órákat töltöttél el vele. Igazán additívnak mondanám. Mivel az ára is igencsak barátinak mondható, mindenképp beszerzésre ajánlott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése