2013. augusztus 14., szerda

[INDIE] Bird Assassin 2011

Miután megnéztem az indie játékokról szóló mozit, érlelődni kezdett a tudatomban egy gondolat, mi szerint csak ki kellene próbálni néhány címet. Nem, nem azokat amik átmentek az xbla teszten, hanem amik megmaradtak fejlesztői játéknak.



Az első ilyen cím a Bird Assassin lett, mint az a címből is kiderül. Nem kell agysebész/kvantumfizikusi végzettség ahhoz, hogy kitalálni, mit kell tenni ebben a játékban. Úgy van, Ön nyert, madarakat kell ölni. Tudom, volt régen egy hasonló játék (több variációban, folytatásokkal) még pc-re. Nos ez a program még is kicsit más.


Egyrészt van sztori: nagyfatert megölték a madarak, és nekünk kell bosszút állnunk. Ez nem fog másból állni, mint különböző akadályokkal tarkított pályákon át, mindenre lövünk aminek szárnya, tolla, csőre, vagy mindhárom egyszerre van! Egy ornitológus is megirigyelhetné a madár felhozatalt. Vannak itt aranyat rejtő kacsák, bombát hordozó tyúkok, és egyéb mutáns lények.


Hősünk nem is rest, mindet szeretné lelőni (főleg, hogy a lőszer végtelen), de kezdetben ezt csak a fater fegyverével teheti meg, ezért az összegyűjtött aranyakon minden indulás előtt vásárol magának egy-egy komolyabb fegyvert. Előfordulnak még bónusz pályák, pénzért, vagy pénzért, esetleg pénzért, de a minigun-os csirkeaprólék készítés öröméért is.


Sajnos, eme pozitívumok ellenére is van egy nagy hibája a játéknak: a hossza. Mindössze 9 pályán irthatjuk a gaz szárnyasokat. Viszont ez pont annyira lesz elég, hogy egy fárasztó nap után kiengedjük a gőzt, egy nem igazán gondolkodtató lövöldével. Itt kérem nem a grafika, történet, hangok, stb... a lényeg hanem a kikapcsolódás!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése