2011. november 22., kedd

Hogyan lopjunk felhőkarcolót?

   A cím majdnem jó, bár volt némi szóösszetétel problémájuk a magyar címadóknak, de ez semmit nem von le a film élvezeti értékéből. Persze a magyar címadási szokások már csak ilyenek.


   A film nem rossz, sőt... Van néhány nagyon jó poén, és a főszereplők jól alakítanak. Sztoriról: adott egy lakótorony ahol nem épp szegény emberek tengetik mindennapi életüket, luxuskivitelben, seregnyi szolga segítségével. Ezen segítő személyzet napjai, problémái elevenednek meg a szemünk előtt. Ám lakik a torony tetején egy öregúr, aki tőzsdemogulnak képzeli magát, és sikeresen eljátssza a dolgozók nyugdíjalapját (vagy nem is?), ezzel elvéve a Floridai nyugdíjas évek álmát. Miután ez kiderül, főszereplőink eléggé dühösek lesznek, és szétverik a tőzsdeguru kocsiját, minek következtében el is távolítják őket a kunyhóból. Sajnálatos módon a bíróság nem megy semmire a tőzsdecsalásokkal, így hőseink kénytelenek saját kezükbe venni sorsukat, és nyugdíjalapjukat.


   Innen indulnak a bonyodalmak. Kitalálják, hogy az öregnek mégiscsak megvan a pénze, egy titkos széfben a szobájában. Nosza, törjünk be, lopjuk el. Mi sem egyszerűbb, hiszen a legfelső emeleten van egy olyan épületben amiben a világ legújabb biztonsági eszközei dolgoznak, seregnyi kamerával, és mindig éber személyzettel. Az is okoz némi problémát, hogy eddig becsületes életet élő dolgozók, hogy is álljanak neki az egésznek. Ezért felveszik a kapcsolatot a szomszédban lakó vérprofi tolvajjal, aki felkészíti őket a cselekmény végrehajtására.
   Ajánlom, ha szeretnél jól szórakozni, és ötleteket szerezni egy briliáns bűncselekmény létrehozásához. Szerintem: 7/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése