2011. november 14., hétfő

Na igre 1-2 aka Hooked

   Hétvégénk gyümölcse volt ez a mozi. A kazah filmgyártás egyik remekéről van szó. Ezzel nem leszólni akarom, tényleg jó film, bár egy kicsit talán hosszúra nyújtották a készítők. De, végül is ez érthető mert maga a történet is elég kacifántos, és végén lévő jó néhány csavart nehéz lett volna összefércelni egy 90 perces akciófilmbe.
 

   A történet röviden így néz ki: adott néhány fiatal, akik jók bizonyos számítógépes játékokban, és ezt bizonyítják is versenyeken. Aztán az egyik egy szoftvergyártó cég díjaként megkapják a cég új játékát. Itt kezdődnek a problémák. Van ugyanis egy rendszerhiba a programban, minek következtében a gépeik tönkre mennek, ők viszont a játékokban szerzett képességeik birtokába jutnak. Miután ez megtörténik, közös megbeszélés után öntudatra ébrednek mint a Skynet. Innentől nincs megállás, ki akarják használni a képességeiket, természetesen pénz szerzésre. Először a maffiát próbálják megzsarolni, több-, de inkább kevesebb sikerrel. Közben láthatjuk, hogy vannak gonoszabb dolgok is a maffiánál, akik szintén a fiatalok képességeinek kiaknázásából próbálnak némi apró pénzhez jutni. 


   Itt jön be az, hogy miért is ilyen hosszú ez a történet. A legtöbb szereplőről korrekt jellemrajzot kapunk, ami folyamatosan fejlődik, változik a kalandokon keresztül. Természetesen mint a legtöbb hasonló filmben a jók győzedelmeskedni, igaz áldozatok árán. 

 
   A megvalósítás teljesen korrekt. Hozza a kor színvonalát, nincs agyon effektezve, de ez nem is hiányzik. Karakterekkel kapcsolatban se tudok igazán negatívumot felhozni, nagyon megerőltetniük nem kellett magukat, de jól hozzák az eltérő karakteret. A film igazándiból a második részben indul be, az első amolyan felvezetés. Bár IMDB-n csak 6.1-es pontszámot ért el, mindenképp ajánlom megtekintésre azoknak, akik szeretik az akciófilmeket, és van 150 perc szabad idejük. Egyszer nézős, hétvégi mozinak mindenképp megfelel. Nálam: 7/10.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése