2013. április 17., szerda

[KÖNYV] Olvastam...

Böszörményi Gyula: 9...8...7.... (Rémálom könyvek): valamilyen oknál fogva a fantasy irodalom sosem állt közel hozzám. Az egyetlen könyv a Gyűrűk ura trilógia volt amit olvastam. Bár ez a mű nem  konkrétan nem klasszikus fantasy (orkkokkal, tündérekkel), hanem kaland, és akció. 

Tartalom: A gruftik másként látják a világot, talán, mert feketére festik a szemhéjukat. Hihetőbb azonban, ha azt mondjuk: a gruftik azért festik feketére a szemhéjukat, hogy jelezzék: ők látják a köztünk-bennünk élő démonokat! 2007. Budapest. Rohamosan fejlődő, olykor forrongó európai nagyváros, melynek lakói számos olyan démont hordoznak önmagukban, melyről még a felnőttek sem szoktak beszélni. Különösen gyerekek előtt nem. Szeretnék hinni, hogy a gyerekek örökké megmaradnak tisztának, gondtalannak és mesésen naivnak. Szeretnék hinni, hogy ehhez nem kell más, csupán elhallgatni előttük a felnőttekben lakó démonok létezését.

Böszörményi Gyula: 6...5...4.... (Rémálom könyvek): Az előző folytatása, a trilógia középső darabja. A történet folytatódik, és ebben a kötetben is sok akcióval, fordulatokkal számolhatunk.

Tartalom: 2008. Budapest A 9... 8... 7...-tel valami elkezdődött! Valami felébredt! Még mindig azt hiszed, hogy ez csak játék? Reménykedsz, hogy téged nem érint? Akkor most nézz mélyen a borítón lévő lány szemébe és... Gondolkozz végre el! Nem mondhatom, hogy vedd bátran a kezedbe ezt a könyvet, hisz Lilith majd úgyis vigyáz rád. Úgy tűnik, ebben a városban mindenki csak önmagára számíthat! Annyit mondhatok, ha olvasni kezded, a tüdődben most is legyen annyi levegő, hogy még időben kiálthass: "Exi ab seo!"

Böszörményi Gyula: 3...2...1.... (Rémálom könyvek): a trilógia befejezése. A lezárás egy kicsit fura, elsietettnek érzem. De mindent egybe vetve nagyon jó sorozatot olvastam. Úgy döntöttem, ha elfogynak a sci-fi, krimi,... egyéb könyvek, fantasykat fogok olvasni.

Tartalom: A 9... 8... 7...-tel valami elkezdődött, valami felébredt, s aki mert, az szembenézett vele.
A 6... 5... 4...-el Lilith sorsa - amit az olvasók szavazatai határoztak meg - a teljes magány lett. Miután elveszítette a szüleit és a legjobb barátait, démonvadásszá vált, s az ő kezébe került a Város jövője. Most pedig elérkezett a végső visszaszámlálás utolsó néhány pillanata. Ebben a kötetben Lilith története ismét csak úgy folytatódik, ahogy azt az olvasók akarták. A Város teljhatalmú ura a Fenevad, aki démonlégiói élén uralkodik, rabszolgasorba taszítva az embereket. Csupán néhány kisebb grufti osztag tart még ki, őrizve és csendben terjesztve a Tudást arról, hogy van még remény. Legalábbis, míg áruló nem férkőzik közéjük! S mikor eljön az igazság pillanata, kiderül, hogy a gruftik, darkok és gótok, kiknek éjfekete szeme valóban látja a köztünk élő démonokat, képesek lesznek-e kitartani, vagy maguk is a Sötétség hatalmába kerülnek. Óra kattan, mutatója rezzen: az éj legsötétebb órája jött el.

Sue Townsend: A 23 és 3/4 éves Adrian Mole küzdelmei: mikor fiatal diák voltam, talán még általános iskolás olvastam a címben szereplő fiatalember küzdelmeit, igaz akkor ő is fiatalabb volt. Az angol író nő stílusa semmit sem változott! Ebben a kötetben is a hatalmas poénok és kalandok várják hősünket, melyeket szintén napló formájában olvashatunk.

Tartalom: Adrian Mole átlépte a felnőttkor küszöbét és küszködik. Albérletek között vándorol, gőtékkel foglalkozik, ügynököl, étteremben mosogat és persze szorgalmasan írja regényét, az Ímhol hazámnak sík hegyeit. Megismerkedik egy szektával, pszichológushoz jár, aztán jön a szenvedélyes szerelem... És persze mindezt a rá jellemző fanyar humorral adja elő legújabb naplójában.

Wilbur Smith: Éhes akár a tenger: soha nem tudtam, hogy működik egy tengeri mentő csapat, aki a bajba jutott hajók megsegítésével foglalkozik. Nos, ha téged is érdekel a téma, akkor nem kell mást tenned, mint elolvasni a könyvet. Én megtettem, és abszolút nem bántam meg. 

Tartalom: Mintha maga a levegő lobbant volna lángra. A tenger felszíne fehéren izzott, és még a füstfelhők is égtek, amint a belsejükben felhalmozódott oxigén és széngáz keveréke felrobbant. Évtizedekkel ezelőtt egyszer már egy egész város vált egy hasonló apokalipszis martalékává. Ezt a tűzözönt azonban negyedmillió tonna illékony folyadék keltette életre.
Hajótörés, hurrikán, jéghegyek dióhéjként összeroppanó, gigászi tankhajók kergetik a regény hőseit a biztosnak látszó halálba. Mögöttük azonban még veszélyesebb elemek kavarognak: emberi kapzsiság és hatalomvágy, féltékenység és bosszú. Ha Nick Berg és vakmerő, gyönyörű társa, Samantha nem száll szembe a gonoszsággal, bármi megtörténhet, Nick elvesztheti gyermekét, szerelmét, hajóbirodalmát. A világ elvesztheti élő és éltető tengereit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése