2013. április 24., szerda

[XBOX360] Injustice - God Among Us vélemény

Sok-sok év telt már el azóta, hogy játszottam volna "verekedős" akció játékkal. Nem igazán tudom megmondani, hogy miért maradtak ki az utóbbi évek nevei, de amint megnéztem a trailert, érzetem, hogy ezt a címen feltétlenül ki kell próbálnom.


A sztoritól nem kell sokat várni: Joker egy atombomba detonátorát Superman kedvesének szívverésére hangolja, aki megöli, valamint a megnemszületett gyermeküket is. Ettől megbomlik az egyensúly az elméjében, és a földet totális diktatúrává változtatja. Persze mindezt egy párhuzamos univerzumban teszi, így  a jóknak van esélyük megmenteni az embereket. Valamint kellett ahhoz is ez a csavar, hogy a karakterek önmagukkal harcolhassanak.


Ez így elsőre lerágott csontnak tűnik, de ami feldobja az a tálalás. Olyan érzésem volt, mintha egy interaktív mozit néznék. A megoldás kulcsa abban keresendő, hogy nézzük az animációkat, majd hirtelen kialakuló konfliktusokon nekünk kell átverekednünk magunknak. Maga a storyline is úgy van felépítve, mintha egy filmet néznék, és abban tekernénk az esetleges küzdelmekhez. Megvettek kilóra. Az irányítás pofon egyszerű, a kombók is könnyen megtanulhatók. Van tutorial, de ha ezt kihagyja valaki akkor is könnyen bele lehet rázódni, de ha valami nem menne, akkor meg lehet nézni az összes mozgás kombinációt is. A fő küldetés szálat normál fokozaton teljesítettem, néhány vereséggel. Tehát, nem mondhatnák nehéznek, és ez itt nem hátrány, ugyanis nem veszi el a gamer kedvét. Aki viszont profibb, nyugodtan választhat komolyabb szinteket.


A készítők gondoltak arra is, hogy a sztori mód nem fog a végtelenségig kitartani, így egyéb játék módokat is beleraktak a címbe. Van sima egymás elleni harc, hősökkel-anti hősökkel, túlélő mód.... és még sorolhatnánk. Van egy S.T.A.R. Lab-nak nevezett rész, ahol a "sima" harcon felül különböző mellék küldetéseket kell használni (használj tárgyakat, bizonyos kombókat,...). A harcok közben a DC 24 karakterével állhatunk csatába, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt, vagy épp végigpróbálgathatja az összeset. A harchoz kapcsolódik még, hogy a pályákon található "eszközöket" felhasználhatjuk a támadásaink során. Tehát a mozgó és kitűnően kidolgozott hátterek nem csupán díszletként szolgálnak. Sőt, vannak olyan kombók amikor ellenfelünknek akkora sebzést adunk, hogy egy teljesen más pályarészbe esik át. Az igazat megvallva, annyi féle finomság van a játékban, hogy arról írni, szinte lehetetlenség, a legjobb, ha az ember maga fedezi fel őket.


A megjelenítés teljesen korrekt, szinte észrevehetetlen a váltás a videó és a játék között, akadás nincs, zökkenőmentesen megy minden. Persze a z Unreal engine már a végeletekig ismert, de mégis jó szolgálatot tesz. Erre rátesz egy lapáttal a zene, ami a szokásos heroikus, de jól kiegészíti a hangulatot. A multiplayer is több lehetőséget tartogat. Először is van egymás elleni meccs local-ban, valamint játszhatunk online ellenfeleinkkel. Itt különböző ranglisták vannak. Amennyiben teljesítettük a nem kevés feladatot amit a single kínál, nyithatunk ebbe az irányba. 
Összességeben annyit mondanék, hogy aki egy kicsit is fogékony az ilyen stílusú játékok iránt, valamint szereti a DC képregényeit annak mindenképp beruházni. Nem beszélve arról, hogy nemsokára jön az első dlc ami tovább bővíti a karakterek számát.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése