2013. április 19., péntek

[XBOX360] Link

Mi is az a Link? Egészen leegyszerűsítve kapcsolat gépek között, rgh-s gépeken. Azt kell róla tudni, hogy elméletileg bármelyik Freestyle 3-at futtató géppel használhatjuk, olyan játékkal amiben van system link funkció. Volt alkalmam gyakorlatban látni, a teljes beállítástól a játékokig mindent, és szeretném megosztani a tapasztalatokat.


Nos, a beállításról annyi, hogy neten lehet találni több magyar témát is ezzel kapcsolatban. Számítógépet igényel a dolog, addig amíg regisztrálunk egy fiókot a jqe-nél, valamint a port forward-ot beállítjuk root-en. Utána el is felejthetjük, (tehát nem kell egyáltalán, mint pl. Kai-hoz) illetve arra használhatjuk, hogy az említett oldalon meg tudjuk nézni, milyen játékokat, kik játszanak és milyen egyebek vannak, stb... 
A beállítások után a Black Ops 2 lett a kipróbálás tárgya. A játékot elindítva, system link bekapcsolva, és már válogathatunk is szobák között. Persze olyat érdemes választani, ahol sokan vannak, mivel olyan is előfordulhat, hogy több játékmód is folyik ugyanabba a szobában. Kiválasztva az adott módot, be is dob bennünket a rendszer a mélyvízbe. De csak akkor, ha mi is azzal a tu-val rendelkezünk amivel a többiek, illetve megvannak az esetlegesen az alaptól eltérő dlc-k. Amennyiben minden stimmel, élvezhetjük a multis játékot. 
Ilyenkor lényegében az történik, hogy egy társunk által indított játékhoz csatlakozunk, ahol ugyebár ő szabja meg a játék feltételeit. Amennyiben előfordulna, hogy nem tetszik egy játékmód se, a rendszer lehetőséget biztosít saját játék host-olására is. Itt mi szabjuk a feltételeket, de nem bonyolult a beállítása ennek sem, főleg, ha már játszottál bármilyen multis játékkal. Indítás után nincs más dolgunk, mint várni, hogy a többiek csatlakozzanak hozzánk.
Összegezve a fentieket, csak pozitív élményekről tudok beszámolni. Laggolás csak elvétve fordul elő, de az is csak akkor, ha van egy nagyon gyenge ping-gel rendelkező játékos. Maga rendszer teljesen stabíl. Egyetlen hiányossága van: mindenki értékelhet mindenki a teljesítménye, vagy egyéb tulajdonsága alapján. Ez szerintem nem túl jó, mivel előbb utóbb lesznek olyanok akik mindenféle indokok miatt gyenge értékeléseket adnak majd olyanokra is akik amúgy semmilyen gond nincs. De az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy azért ez nem nagyon jellemző. Aki rendelkezik rgh-s géppel mindenképp nézzen utána, hogy is működik ez a móka, egyszer mindenképp érdemes kipróbálni, utána úgyis függő lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése