2013. július 17., szerda

[MOZI] Tűzgyűrű - Pacific Rim (2013)

Feltételezem az emberek nagy többsége látta a Godzillát, Transformers-t? Viszont a Neon Genesis Evolution című animet már kevesebben? Pedig a címben említett mozi mindhárom alkotásból merít, és olybá tűnik, hogy mindenből csak a jó dolgokat veszi át, vagy nem.



Elsőnek kezdjük a sztorival: az óceán mélyén lévő törésvonal mentén dimenziókapu jön létre, ahonnan egy idegen világ lényei másznak át kicsiny világunkba. Ezek a drágák, hatalmasak így hagyományos fegyverekkel lenyomni őket nem lehet, ezért megépítésre kerülnek az óriás robotok. Majd ezek jól összecsapnak, és mindenki megy haza utána kávézni (már aki túléli). Nem egy oscar gyanús alkotás, de keretnek jó.


A látványvilágra azt kell mondjam: büntet! Iszonyatosan cgi-s minden. Talán nincs egy jelenet se a filmben, amit ne egy számítógép rajzolt volna. Még az embereket is, hiszen a színészi játékuk majdnem a nullához közeli. Arcmimika, vagy érzelmek visszaadása nincs. Pedig lehetett volna rá lahetőséget találni, mivel a két pilótás rendszerben, egymás emlékeiben való turkálás adott volna rá okot. De úgy látszik Del Toro rendező úr gondolta, most nem ez a szempont, hanem a vizuális orgia. Megjegyzem mivel amerikai gyártású a film, ezért némi hősiesség, hazafiasság és világ megmentés azért szorult bele. Hangzás terén is pazar megoldások masszírozzák át a fülkagylóinkat. Végre egy olyan mozi ahol, nem találok kivetnivalót a zenében. 


A kicsit több mint két órát végigülve egy olyan filmen lehetünk túl, ami egyszerre próbál minden korosztályt magához csalogatni. Nos, ez az ami szerintem nem sikerült túl jól. A fiatalabbaknak biztos kiesik a chips a kezükből mikor a robotok és az idegenek összecsapnak. De igazándiból semmi több. A felnőttebbek pedig elgondolkozhatnak, hogy az a rengeteg ismerős jelenet melyik mozifilmben is láttam már? Összességében az mondhatom a látvány elviszi a hátán a történek és a karakterek hiányosságait, így a mozi megállja a helyét. Na persze nem ez lesz az amiről még évek múlva is beszélgetni fogunk. Viszont készült egy xbla is a filmből, amit hamarosan tesztelek, valamint a Warner kiadott egy jópofa jager tervezőt: http://apps.warnerbros.com/pacificrim/designer/us/


1 megjegyzés: