2013. július 26., péntek

[XBLA] Anomaly warzone earth (2012)

Képzeljük magunkat 2018-ba, egy idegen faj kezdi elfoglalni szeretett bolygónkat, és Bagdaddal kezdi. Eddig bármi lehetne, bár a helyszínből valamilyen fps-re asszociálnánk. Ám ez nincs így, mert egy ízig vérig tower defense játékról van szó, méghozzá a jobbik fajtából.


Történetünket tovább folytatva, egy maroknyi csapat életben maradt, és behatolva a zónába felveszik a harcot az idegen létformákkal. Ezt úgy kell elképzelni, hogy isometriából látjuk az egységeinket, akiknek útvonalát meghatározva el kell pusztítanunk az ellenséges egységeket, akik persze nem csak álldogálnak, hanem igen komoly tűzharcba is keveredhetünk velük.


Van egy vezető emberünk akivel felvehetjük a pályán keletkező power up-okat (ebből 3 védelemre, egy pedig támadásra használhatunk), míg a csapatunk gépesített része halad az előre beállított útvonalon. Minden elpusztított ellenséges állás után kapunk valamit, és a felvett pénzre is szükségünk lesz, ha fejleszteni akarunk. Illetve nem akarunk, hanem muszáj. Ami hasznos lesz az előrehaladás során, ha kiismerjük, hogy melyik toronynak mi a gyengesége, és ezt próbáljuk kihasználni. Muszáj így játszani, mert pillanatok alatt elveszthetjük embereinket.


Mivel ezt a játékot a 11Bit Studios okostelefonokra jelentette meg, ezért kérdésként merülhet fel, hogy valyon az ott megszokott multitouch irányítást, hogy sikerül majd kontroller-re átültetni? Mondhatom igencsak sikeresen! Az irányítás a lehető legegyszerűbben van megoldva. Minden a helyén, tökéletesen átlátható, könnyen tanulható.


Az eddig felhozott pozitívumok után nézzük mi az ami miatt nem fogsz egyszerre sok időt eltölteni a tv előtt ezzel a játékkal:
  • Iszonyatosan repetitív! Hiába a szép grafika, nehéz órákon Keresztül újat mutatni.
  • Gyenge hangok, és zene. Nem tesz hozzá az élményhez, bár el sem vesz.
  • A sztori nem túl izgalmas, nem ez fog előre hajtani.
Viszont még mindig azt mondom, hogy nagyon jó játék, csak két nagyobb cím között kell elővenni, levezetésnek. Sajnos, a második rész egyenlőre csak pc-re létezik, de bízom a fejlesztőkben, hogy portolják majd azt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése