2012. szeptember 20., csütörtök

Olvastam...

   Az utóbbi időben rengeteg munkával kapcsolatos elfoglaltságom volt (ezért akadozik a blog is), és szinte semmire nincs időm. Egy valami azonban megmaradt, ez pedig az esti, ágyban töltött olvasás. Így elég sok könyvet sikerült kipörgetnem az utóbbi időben, így jöjjön néhányról egy kis ismertető, hátha valaki kedvet kap az olvasáshoz.



Apáti Miklós - Fekete gén: ez egy fikció, egy kitalált történet, egy génről ami megváltoztatja majd ezt a jövőben játszódó történet világát. Persze olvasás közben igen nagy hasonlóságot fedezhetünk fel egy bibliai történettel. Érdekes ötletek/jövendölések fogalmazódnak meg, elgondolkodtató regény.

Frederick Forsyth - Odessa ügyirat: a 2. világháború után a volt SS tagok létrehozták az ODESSA-t. A könyvben egy újságíró nyomozását követhetjük nyomon, miközben egy magas rangú tiszt után kutat, aki az akkori Németországban. A nyomozás nem is oly egyszerű, mindaddig szinte falakba ütközik, míg nem bukkan egy olyan szervezet nyomára, akik likvidálni szeretnék a teljes tagságot. Az író meglehetősen aprólékosan vezet végig a történeten, de ez nem megy a sztori rovására, sőt. Aki egy kémtörténetbe oltott krimit szeretne, mindenképpen olvassa el.

Duncan Shelley - Leszboszi cápa: igazi aprólékosan felépített kémregény. Az előző könyvhöz képest sokkal részletesebb, csak az álljon neki aki sok szabad idővel rendelkezik! Viszont, ha vállalja az olvasást, mindenképpen egy nagyszerű élménnyel lehet gazdagabb. A történetről annyit, hogy a CIA egy titkos alakulatáról szól, akik főnökük nyomására egy magánakciót hajtanak végre, sikeresen.

Elisabetta Vernier - Clipart: egy igazi cyberpunk regény, egy olyan világról ahol nem feltétlenül szeretnénk élni, de nagyon jól el tudjuk képzelni a jövőbeli világot ilyennek. Ha egy kicsit tovább gondoljuk a történetet felfedezhetőek benne a társadalmi szembenállások jellemzői. Nagyon olvasmányos regény, csak sajnos az előzőekkel szemben elég rövid. A sztori szintén ügynökös, beépülős, csúcstechnikás...

Henning Mankel - Kennedy agya: ez volt talán a legfurcsább könyv amit mostanában olvastam. Kicsit úgy éreztem, minden mondat után, hogy most kiderül a nagy titok, de ez valahogy nem történt meg, legalábbis számomra. Az író stílusa se vált be túlzottan, és a regény is meglehetősen lassú krimi. Röviden annyi, hogy egy hazatérő régésznő fiát holtan találja. Mivel a rendőrség igyekszik gyorsan lezárni az esetet, így saját nyomozásba kezd, így ismeri meg rég nem látott fiát, és annak egyedi történetét.

Jo Nesbo - Vörösbegy: szintén krimi, tehát aki idáig elolvasta a posztot, rájöhetett, hogy ez az egyik kedvenc stílusom. Krimin belül is egy speciális fajtát képvisel, a skandinávot. Ez jelen esetben is jól érződik rajta, mint a legtöbb történeten ami északon játszódik, és általában igen csavaros véget ér. Jelen sztorink szintén a második világháborúig nyúlik vissza, a keleti fronton harcoló egységek még életben lévő aggastyán tagjaihoz. Ugyanis valaki közülük merényletet tervez. Hole nyomozó (Nesbo állandó hőse) nehezen boldogul a nyomozással és az alkohol problémájával. 

Nemere István - Gagarin = kozmikus hazugság?: elgondolkodtató mű, a címben minden benne van. Mindenki döntse el, hogy szerinte igaz vagy egy létezik másik oldala is az éremnek.

John Scalzi - Vének háborúja: sci-fi vonalat erősítendőnek olvastam ezt a könyvet. De egyáltalán nem bántam meg, és mindenképp várom a folytatásokat (magyarul). A történetről annyit, hogy a jövőben az emberiség komoly harcot vív a világűr meghódításáért. A katonákat (ágyútöltelékeket) a Földön az öregek közül toborozzák. Főhősünk is egy ilyen fickó, kinek a szemén keresztül láthatjuk, hogy is fog kinézni egy idegen fajok ellen vívott háború.

   Dió vagy inkább dinnyehéjban ennyi lett volna. Remélem felkeltettem néhány ember figyelmét és kezébe vesz néhány könyvet, és jót szórakozik rajta.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése