2012. október 26., péntek

Assassin's Creed 3 - Megjelenés előtt

   Ismét egy olyan játék, ami megjelenés előtt került a warez oldalak polcaira, és onnan kipróbálásra. A bitek két lemezt is elfoglalnak, de a második lemez csak a multihoz szükséges eszközöket tartalmazza. Futtatáshoz 15574-es kernelre van szükség. Viszont örömhír, hogy kis hazánkban magyar felirattal jelenik meg a boltokban, október 30.-a után. Miután betekintettem a játékba (hisz ki tudna végignyomni egy 20 órát ígérő címet néhány óra alatt) azt kell, hogy mondjam, szintén egy olyan címmel van dolga a kedves olvasónak aminél elgondolkodik rajta, hogy valamelyik extra kiadást a kettő közül mert megéri a befektetést

  
  Töltés után egy fantasztikus világba csöppenünk amely a amerikai polgárháború időszakában kalandozhatunk, és cserkészhetjük be az épp aktuális célpontjainkat. Meg kell mondjam engem lenyűgözött ahogy a készítőknek sikerült optimalizálni a játékot. Nem találkoztam szinte semmilyen grafikai, vagy akár audió buggal se a kalandozások során. A grafikáról tudni kell, hogy egy felskálázott 720p-s képet nézhetünk elkerekedő szemekkel, de hiába ez az "alacsony" felbontás, a kidolgozottság és a részletgazdagság mindenért kárpótolni fogja a játékost. (Főleg, hogy sok xbox játék messze nem ilyen felbontásban fut.) Gyorsan betöltődő textúrák, élő, lélegző város (Boston), vagy akár egy erdei környezet fogad minket. Minden környezetben szemtelenül sok lehetőség adódik, hogy akrobatikus képességeinket tesztelni tudjuk, és jó pár helyen nem is tudnánk létezni a használatuk nélkül.
 
   Amiről mindenképp szót kell ejtsünk azok a hanghatások és a zenék. Ezekről általában mindenki elfelejt nyilatkozni, hisz itt is annyira jól passzolnak a cselekményhez, hogy szinte észre sem vesszünk, hogy szól valami a háttérben. Pedig sikeresen hozzájárul pulzusszámunk emeléséhez.
   A harcrendszer talán egy picit nehezebb, mint más játékoknál, de könnyen tanulható. Számtalan egyedi küzdelemmel szembesülünk, és változatos fegyverarzenál áll a rendelkezésünkre, melynek a legáltalánosabban használt tagja a tomahawk, amivel hősünk (hála indián gyökereinek) igen ügyesen bánik. :-) Ez igencsak szemet gyönyörködtetővé teszi a külső nézetes látványvilágot.
   Összegezve tehát, ismét egy AAA kategóriás játékot kapunk a pénzünkért, ami hosszú ideig le tudja kötni a játékos kedvű olvasót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése