2012. október 5., péntek

Dexter 7x01 - Te egy...?

   Sorozatgyilkos? Igen, hát persze. Illetve nemet mond Dexter a hatodik évad vége utáni cliffhanger-re. De mi tudjuk az igazságot, ezért is követjük rendszeresen a sorozatot, ugye  sorstársaim? Spoiler-es gondolatok következnek az idei év egyik legjobban várt folytatásáról.

   Nincs mit tagadni, mindig is az egyik kedvenc sorozatom volt, gyermeki bájával, nagy belső vívódásokkal, és évadról évadra való megújulásával, és fokozódó izgalmakkal. Így nem is csoda, hogy muszáj volt billentyűzetet ragadni (idő hiányában sajnos nem azonnal az epizód után), és az egekbe magasztalni a készítőket!
   Miután az utolsó évad végének eseményeit nehéz lenne meg nem történté tenni, Dexter-nek nem marad más lehetősége, minthogy Debra előtt kimagyarázza és pillanatnyi elmezavarra hivatkozva megoldja ezt a kibonthatatlan cselekményszálat. Kedvenc hadnagyunk azonban nem véletlenül lett nyomozó, nem hagyja nyugodni az a kép ami szinte beleégett a retinájába, úgy sokkolta. Ráadásul előtörnek emlékképek a Jeges "barátjáról" is, melyek egyre gyanúsabbá teszik kedvenc gyilkológépünket.

   A helyszín elrendezése közben több apró hibát is vét a (még nem összeszokott?) páros. Ennek egyik legsúlyosabbika, az elvesztett vérminta lemez. Ezt LaGuerta találja meg, aki szintén magánnyomozásba fog a titokzatos "öngyilkosság" után. Egyre inkább szorulni kezd a hurok Dexter nyaka körül! Az első percekben látott repülőtéri képsorok itt nyernek értelmet, természetesen az írói zsenialitásnak köszönhetően abszolút nem abban a formában, ahogy azt elvárnánk. Ezzel kapcsolatban szintén egy új történetszál indul majd be.
   Hatalmas szerencse, hogy az új részekre nem kell hónapokat várni, ugyanis az utolsó két perc akkora fordulatot tartogat, amely alapjaiban fogja megrengetni a két testvér kapcsolatát. Számomra az idei év legjobb évadkezdése, mindenképpen kötelező darab, pláne ha tudod, hogy mi történt eddig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése