2013. január 23., szerda

[XBLA] The Cave

Végre megjelent a rendszerben ez a játék is. Szerencsére semmi a néhány éve látott filmhez, illetve annyi, hogy itt is egy barlangban fogunk ügyeskedni. Egész pontosan platformer és puzzle dolgokat megoldani, összesen 7! karakterrel. Ezek lesznek az Adventurer, a Hillbilly, a Knight, a Monk, a Time-Traveler, a Scientist és a Twins. A nevekből már a szemfülesebbek rájöhettek, hogy mit is kell, illetve tudunk majd csinálni az egyes szereplőkkel. De a következő videón minden karakter látható.

 

Sok feladatot megoldhatunk a nem épp tökéletesen arra kitalált karakterrel is, a lényeg, hogy a döntés szabadsága a játékos előtt áll, és ettől függ az élvezeti faktor is. A grafikára és a zenére nem lehet panasz, mivel egy arcade játékról beszélünk, így nem kell csodát várni, de nem kell pixel hegyekre sem számítani. Ne felejtsük el, hogy kik is készítették a játékot: Ron Gilbert, Tim Schafer, Dave Grossman. Ezek a nevek szerintem minden játékokkal, vagyok azok történetével foglalkozó embernek mondanak valamit. Azt hiszem így már azért van némi garancia a sikerre.
 
Játék közben arra viszont figyelni kell, hogy igencsak el tudunk tévedni a barlang útvesztőiben, így este nem érdemes nekiállni, mert másnap kellemetlen vérben forgó szemekkel, kialavatlanul a kiutat keresni munkába vagy iskolába jutás közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése