2013. május 20., hétfő

[HOBBI] Papírprés

Manapság, hogy egyre drágább a tüzifa (a szénről ne is beszéljünk), mindenki megpróbál valami alternatív megoldást kitalálni. Én a papír tégla mellett döntöttem. Elkészítése nem túl bonyolult, keverhető hozzá fa forgács, szénpor, egyéb. Lényegében a papírt, beáztatjuk, összezúzzuk, és préseljük, hogy minnél kevesebb vizet tartalmazzon. Miért épp ez? Mivel a papír mindenhol előfordul, legkönnyebb hozzájutni, mindenki hulladékként kezeli. Itt jön a képbe az a szerkezet amit tegnap építettem. Hulladék anyagokból készült, így az egész project teljesen környezet barát. Képek a tovább után!

 A kész "gép"


 Itt préselődnek majd a téglák!

 Már majdnem teljesen kész!

3 megjegyzés:

  1. Nemrosz , de manuális erővel préselni ??? Ilyet nagy-nyomással tolnak össze , mert a tömörsége a lényeg . Sajnos hamar szét fog esni a kis téglatömböcske és hamar lefog égni ... hatsfoka így nem épp elegendő . Az elképzelés , azaz a pneumatikus manuálissá való leképzése . Ha egy 10 pontos rendszerben kellene értékelni , akkor :
    3/10

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nedves papírfecnikhez nem kell nagy erőt kifejteni hogy összepréseljük. Préselés után megvárjuk míg kiszárad és kész is van :)

      Törlés
    2. Igaz a felvetés a préselésről, de mivel nincs árva pneumatikus/hidraulikus erőt kifejtő eszköz itthon, így maradt ez a megoldás. Amennyiben az idén beválik, jövőre építek hidraulikust.

      Törlés