2013. május 28., kedd

[MOZI] A vak (À l'aveugle - Blind Men) (2012)

Egy komor estén, félig már szundítva úgy döntöttem, megnézem a címben szereplő művet. Úgy gondoltam, mégiscsak Luc Besson neve felmerült a készítők között annyira gyenge nem lehet (bár az utóbbi 10 évben elég gyenge alkotásokat mutat be, főleg a folytatások terén, de ezt majd máskor). Bennem még mindig él a Nagy kékség, Az ötödik elem, hátha ez is jó lesz. De sajnos nem lett az. Nem rossz, de hiányzik belőle valami, amit nem tudok megfogalmazni. Bár lehet, hogy velem van a baj. Nézzük a részleteket:
1., Sztori: jó ötlet, viszont nem túl sikeres megvalósítás. A vak, volt elit katona, mint bérgyilkos jó, az azonban ahogy véghezviszi a tetteit már nem túlságosan. Illetve, szerintem a csodával határos dolgokat hajt végre.
2., Látvány: jó, nem túl sok, nem is kevés, pont elég. Nem várhatunk full cgi grafikát (bár nem is kell) elvégre ez egy akció thriller.
3., Zene: én személy szerint keveslem. De a javára írható, hogy ami van, az jól illik a történetbe.
4., Színészek: tökéletes választás minden szereplő. Személyes kedvencem a rendőr felügyelő Lasalle. Nagyon jól hozza a megkeseredett, megfáradt, öngyilkos hajlamokkal rendelkező, munkába temetkező nyomozót.

Összegzésként annyit tudnék mondani, megnézni érdemes, egy estére tökéletes, de sajnos újranézési potenciál nincs benne. Talán pár év múlva újra előkerül.

Értékelés: 6/10
IMDB: 5.3/10

Tartalom:

Egy fiatal nő feldarabolt hulláját megtalálják saját lakásán. Nincs betörés, nincs tanú. Lassale parancsnokra ( Jacques Gamblin) bízzák a nyomozást, aki évek után is feleségét gyászolja. Egy másik gyilkosság is történik és a parancsnoknak gyanúsítottja is lesz. Csak kevesen hisznek neki…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése