2013. május 14., kedd

[XBLA] Toy Soldiers (2010)

Ismét egy tower defense stílusú játék került a kezeim közé. Kíváncsisággal vágtam bele az első világháborús környezetben játszódó, diórámára.


A játék különlegessége abban rejlik, hogy bármikor bármelyik letett egység bőrébe belebújhatunk, és oszthatjuk az ellent. De ha úgy tetszik akár felülnézetből is irányíthatjuk a csapatainkat. Számtalan csatában vehetünk részt, és igen jól kihasználhatjuk a terep adta előnyöket is. Meglepődve tapasztaltam, hogy igen additív a játék, jó pár órát el lehet vele játszani úgy, hogy észre sem vesszük.


Grafikailag teljesen rendben van a cím, viszont a készítők előszeretettel alkalmazzák a blur effektet. Számomra ez annyira nem jön be. Értem én, hogy miért akarják, de annyira mégsem szimpatikus. A grafika egyébként szépen kidolgozott, ahhoz képes meg pláne, hogy xbla-val van dolgunk. Ellenben a hangok és az effektek jól kidolgozottak, hűek a környezethez.


A játékban a fejlődéshez, egységek vásárlásához pénz kell, amit az elpusztított ellenfelekből szerezhetünk. Minden egységet fejleszthetünk, de jól gondoljuk meg mire költünk, mert a készletek nem végtelenek. Rengeteg csatát végig játszhatunk (szám szerint 24-et) brit és német vonalon egyaránt.


Multi is igen jól el lett találva. Játszhatunk live-on, vagy akár osztott képernyőn is. Aki szereti az ilyen típusú játékokat, vagy csak megunta az fps vonalat bátran vágjon bele, nem fog csalódni! Nem véletlen a 700 ezer letöltés! Akinek pedig az alap nem lenne elég, van két dlc is hozzá. Létezik egyébként második része is a játéknak, ami hideg háborús környezetben játszódik. Amint végeztem az elsővel, biztos, hogy ki fogom próbálni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése